Bechamel saus(Featured Chef Jeroen Meus)
Cook
Category: | Sauce, Oil, Vinegar, Marinades, Broth Jeroen Meus |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
30 g Boter |
40 g Bloem |
250 g Kaas |
1 stuk(s) Eidooier (Optioneel) |
Peper en zout |
Nootmuslaat |
7 dl Melk |
Bechamel saus Directions
De basis van de saus is een roux. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem eraan toe.
Laat het bloemmengsel al roerend opdrogen, maar let erop dat de roux niet aanbakt.
Zodra je een lekkere biscuitgeur ruikt, schenk je de melk in de pot. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt.
Na voldoende lang roeren, krijg je een gladde bechamelsaus. (Vermijd een te dikke saus. Om de saus te verdunnen, voeg je wat extra melk toe.)
Haal de pot van het vuur en meng de gemalen kaas door de saus. (Hou een deel kaas opzij voor de afwerking.)
Voeg er een scheutje citroensap aan toe.
Kruid de saus naar smaak met peper, zout en muskaatnoot.
Recipe notes
Voor een extra glanzende saus, kan je er een eierdooier door roeren.