Mosselen met basilicum en witbier
Easy
Fairly cheap

Mosselen typisch Belgisch met witbier en Basilicum

Share This Recipe

Category: Main course Jeroen Meus Mussels
Seasons Summer Winter
Cuisine Type Belgian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

4 kg Mosselen
3 Uien
1 Selder
2 el Mosterd
4 takje(s) Tijm
1 blaadje Laurier
2 teentje(s) Knoflook
1 flesje(s) Witbier
1 bot Basilicum

Mosselen met basilicum en witbier Directions

    Snij uien en selder grof.
    Stoof ze samen met de look aan in een beetje vetstof.
     
    Voeg de mosselen erbij en stoof ze ook eventjes aan.
    Voeg tijm, laurier en mosterd toe.
     
    Schud ze eens goed op blus ze dan af met witbier.
    Laat ze onder een deksel nog even garen.
    Kruid met peper.
     
    Als de schelpen opengaan en ze zijn niet meer glazig zijn ze gaar, ongeveer na 3 minuten.
     
    Snijd de basilicum fijn en strooi deze erover.

Be the first to post a review

Share This Recipe