Mosselen met basilicum en witbier(Featured Chef Jeroen Meus)
Category: | Main course Jeroen Meus Mussels |
Seasons | Summer Winter |
Cuisine Type | Belgian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
4 kg Mosselen |
3 Uien |
1 Selder |
2 el Mosterd |
4 takje(s) Tijm |
1 blaadje Laurier |
2 teentje(s) Knoflook |
1 flesje(s) Witbier |
1 bot Basilicum |
Mosselen met basilicum en witbier Directions
Snij uien en selder grof.
Stoof ze samen met de look aan in een beetje vetstof.
Voeg de mosselen erbij en stoof ze ook eventjes aan.
Voeg tijm, laurier en mosterd toe.
Schud ze eens goed op blus ze dan af met witbier.
Laat ze onder een deksel nog even garen.
Kruid met peper.
Als de schelpen opengaan en ze zijn niet meer glazig zijn ze gaar, ongeveer na 3 minuten.
Snijd de basilicum fijn en strooi deze erover.