Pasta carbonara met prei
Easy
Cheap

Een carbonara aangepast met gestoofde prei en gepocheerd eitje.

Cook

Share This Recipe

Category: Pasta Pork Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Jeroen Meus Ariane @ DeKookbijbel
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

boter
Olijfolie
Peper en zout
4 verse Eieren
Natuurazijn
3 stronk(en) Prei
100 g Parmezaanse kaas, gemalen
400 g Pasa Casareccia (of Farfalle, spaghetti, ...)
200 g gezouten Spek, eventueel gerookt

Pasta carbonara met prei Directions

    Smelt een klont boter in een pan met een bodempje water.
    Kruid met peper en zout.
     
    Spoel de prei. Snijd elke stam eerst in de lengte door.
    Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
    Snijd de stronken prei in drie gelijke stukken.
    Snijd ze vervolgens in julienne
    Stoof of braiseer de reepjes prei in de boter.
     
    Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
    Snijd het zwoerd van het spek.
    Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in een pan met een scheut olijfolie
     
    Pocheer de eieren
     
    Laat de gebakken spekjes uitlekken.
     
    Giet de spaghetti af en schep de slierten bij de gestoofde prei.
    Voeg enkele pollepels kookvocht toe.
    Smelt er de Parmezaanse kaas onder.
    Kruid met zwarte peper
     
    Schep in ieders diepbord of kommetjes een portie pasta met prei.
    Serveer er een gepocheerd eitje bovenop.
    Werk af met wat krokant gebakken spekjes.

Recipe notes

 Bron : Jeroen Meus

Be the first to post a review

Share This Recipe