Kalkoen met currysaus en rijst
Easy
Fairly cheap
Kalkoen blokjes met een heerlijke currysaus en rijst.
 

Share This Recipe

Category: Plats principaux Plats de volaille
Seasons
Cuisine Type Chinese
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingrediënten

50 g Vetstof
2 stuk(s) Ui
2 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
2 stengel(s) Selder, fijngesneden
2 stuk(s) Appel, geraspt
20 g Rijst
2 filet(s) Kalkoen, in blokjes
2 dl Witte Wijn
2 dl Room
1 blaadje(s) Laurier
2 takje(s) Tijm
1 el Currypoeder
Peper en zout
2 el verse Peterselie

Kalkoen met currysaus en rijst Directions

    Stoof de ui, selder, look en appel aan in de vetstof.
     
    Voeg de rijst toe en laat even meestoven.
    Voeg de kalkoenblokjes toe en laat ook even meestoven.
    Blus af met witte wijn. Voeg de room ook toe.
     
    Voeg het currypoeder, tijm en laurier toe.
     
    Laat het geheel 15 minuten op een zacht vuurtje garen.
     
    Proef of de rijst gaar is, zoniet laat je het geheel een beetje langer koken.
     
    Kruid af met peper en zout.
     
  1. Bestrooi net voor het opdienen met verse peterselie
  2.  

Notes

 
 

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

More Details

Bron

Jeroen Meus

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.