Penne met gehaktballen en drie kazen(Featured Chef Hans @DekookBijbel)
Easy
Fairly cheap
Een heerlijk pasta gerecht met 3 kazen (Mozarella, Emmentaal en parmezaanse kaas) en heerlijke gehaktballekes.
Category: | Plats principaux Pâtes Mets de viande |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
-- De ballekes ---
500 g Gemengd Gehakt (Varkenn, kalf) |
3 el Broodkruim |
1 Ei |
1 teentje(s) Knoflook |
Peper en zout |
Olijfolie |
--- De Pasta ---
1 Ui, fijngesnipperd |
1 teentje(s) Knoflook |
500 g Pasata |
1 handje Basilicum |
400 g Penne |
1 bol Mozzarella |
100 g Emmental of Emnmental, gemalen |
50 g Parmezaansde kaas |
Oregano |
Peper en aout |
Olijfolie |
Penne met gehaktballen en drie kazen Directions
Meng het gehakt met het broodkruim, het ei, de look, peper en zout.
Rol er vervolgens balletjes van en bak deze goudbruin in een scheutje olijfolie.
Zet een grote pot op het vuur en verhit hierin een scheutje olijfolie.
Fruit er de ui en de look in aan en voeg vervolgens de passata en de basilicumblaadjes toe.
Kruid met peper, zout en oregano.
Kook de pasta al dente in gezouten water.
Giet af en meng onder de saus.
Schep de pasta in een ovenschotel.
Verdeel er de gehaktballen en de mozzarella over.
Bestrooi met de gemalen kaas en rasp er nog een laagje Parmezaanse kaas over.
Plaats de schotel +/- 20 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.