Ramen noedelsoep met eend groene asperges en ei
Easy
Fairly cheap
De aziatische toer op met dit gerecht van ramennoedels en eend met asperges.
Prep
10m
Cook
25m
Category: | Soupe |
Seasons | |
Cuisine Type | Asian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
24 sneetje(s) Eendenborst, gerookt |
8 Groene Asperges |
8 Lente-uitjes |
4 Eieren |
2 zakje(s) Misosoep |
Saitaku |
5 el Tamarinde |
5 el Mirin |
400 g Sobanoedels |
Ramen noedelsoep met eend groene asperges en ei Directions
Kook de eieren gaar gedurende 7,5 min en laat afkoelen onder koud stromend water. Pel ze.
Meng de tamari en de mirin en leg er de eieren in.
Giet er water bij tot ze net onder staan en laat zo 4u marineren in de koelkast.
Meng de misosoep met 1 ½ l water en breng aan de kook.
Snijd het uiteinde van de asperges en gaar zekort in een pannetje met water.
Giet af en laat schrikken in ijswater, zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
Snijd overlangs doormidden en dan nog eens in de helft.
Snipper de lenteuitjes.
Haal de eieren uit de marinade en snijd ze doormidden.
Kook de sobanoedels gaar, giet af en verdeel over 4 grote kommen.
Verdeel er de asperges, gerookte eend, misosoep, eieren en lente-uitjes over en serveer meteen.
Nutrition facts
Serving size diet
Per Serving
Kcal: | 619 kcal |
Carbs: | 89g |
Fat: | 15g |
Proteins: | 29g |