Thaïse risotto met kip
Fairly difficult
Fairly cheap
Heerlijke risotto met oosterse invloeden. Met pittige rode curry, frisse gember en citroengras.
 

Share This Recipe

Category: Plats de volaille Déjeuner Risotto
Seasons
Cuisine Type Thai
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingrediënten

3 dl Bouillon
2 stengel(s) Citroengras, kruis ingesneden
2 el Arachideolie
1 stuk(s) Rode Ui, in kliene blokjes
5 stuk(s) grote Parijse champignons, in kleine blokjes
1 el Rode Curry pasta
330 g Risotto rijst
3 dl Kokosmelk
1 stuk(s) dubbele Kippenborst
handvol Bieslook, fijngesnipperd

Thaïse risotto met kip Directions

  1. Giet de bouillon in een kleine kookpot met de citroengras stengels. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 10 min. prutelen.
  2. Verhit de olie in een hoge pan en bak de ui +/- 2 munten, voeg dan de champignons toe en bak nog 2 à 3 min. Tot de ui gaar is.
  3. Bak dan de curry pasta 1 minuut mee.
  4. Voeg de rijst toe en meng alles goed.
  5. Giet de bouiilon door een zeef over de rijst.
  6. Voeg de koksmelk toe.
  7. Dek de pan af met een deksel en laat vijtien minuten op een zacht vuur garen. Kijk·af en toe of er nog genoeg vocht is.
  8. Na een 15 min. alles nog eens goed doorroeren en indien odig water of extra bouillon toevoegen.
  9. Nog een kwartier laten verder garen. Hou vocht gehalte in het oog. Bak terwijl de kip.
  10. Wanneer de risotto klaar is voeg de kip toe en meng goed.
  11. Verdeel in warme kommetjes en versier met bieslook.
  12.  

Notes

 
 

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.