Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips(Featured Chef Pascale Naessens)
Prep
Cook
Gallery
Category: | Salads Pork Lunch Pascale Naessens |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
4 plakje(s) Gandaham (Proscuito, Superano, ...) |
1 Ijsbergsla |
6 teentjes Knoflook |
1 tl Kokosvet |
1 el Olijfolie, extra vierge |
Peper en Fleur de sel |
Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips Directions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de plakjes ham op de rooster van de oven en zet ze ± 7 min in de oven tot ze lichtjes bruiner worden.
Of bak ze in een pan.
Schil de knoflookteentjes en snijd ze in heel dunne plakjes.
Smelt het kokosvet op een matig vuur en bak hierin de knoflookplakjes tot ze goudbruin zijn.
Je mag de plakjes knoflook niet frituren, maar je moet ze zachtjes stoven en langzaam lichtbruin laten worden. Blijf erbij staan en draai ze regelmatig om.
Gebruik hier kokosvet voor omdat dit minder spat.
Haal ze eruit en laat ze uitdruipen op een keukenpapiertje.
Meng de sla en de stukjes ham.
Leg het mengsel in het midden van het bord.
Strooi de knoflookchips errond.
Strooi de knoflookchips errond.
Giet er een beetje olijfolie rond.
Werk af met peper.
Nutrition facts
diet
Per Serving
Kcal: | 405 kcal |
Carbs: | 4g |
Fat: | 5g |
Proteins: | 8g |