Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips(Uitgelichte Chef Pascale Naessens)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Knoflookchips met gandaham krokant gebakken in de oven en ijsbergsla.
Bereiding
Kook
Galerij
Categorie: | Salades Varkensvlees Lunch Pascale Naessens |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
4 plakje(s) Gandaham (Proscuito, Superano, ...) |
1 Ijsbergsla |
6 teentjes Knoflook |
1 tl Kokosvet |
1 el Olijfolie, extra vierge |
Peper en Fleur de sel |
Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de plakjes ham op de rooster van de oven en zet ze ± 7 min in de oven tot ze lichtjes bruiner worden.
Of bak ze in een pan.
Schil de knoflookteentjes en snijd ze in heel dunne plakjes.
Smelt het kokosvet op een matig vuur en bak hierin de knoflookplakjes tot ze goudbruin zijn.
Je mag de plakjes knoflook niet frituren, maar je moet ze zachtjes stoven en langzaam lichtbruin laten worden. Blijf erbij staan en draai ze regelmatig om.
Gebruik hier kokosvet voor omdat dit minder spat.
Haal ze eruit en laat ze uitdruipen op een keukenpapiertje.
Meng de sla en de stukjes ham.
Leg het mengsel in het midden van het bord.
Strooi de knoflookchips errond.
Strooi de knoflookchips errond.
Giet er een beetje olijfolie rond.
Werk af met peper.
Voedingsfeiten
dieet
Per portie
KCal: | 405 kcal |
Koolhydraten: | 4g |
Vet: | 5g |
Proteïnen: | 8g |