Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Knoflookchips met gandaham krokant gebakken in de oven en ijsbergsla.

Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Salades Varkensvlees Lunch Pascale Naessens
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 plakje(s) Gandaham (Proscuito, Superano, ...)
1 Ijsbergsla
6 teentjes Knoflook
1 tl Kokosvet
1 el Olijfolie, extra vierge
Peper en Fleur de sel

Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips Aanwijzingen

    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Leg de plakjes ham op de rooster van de oven en zet ze ± 7 min in de oven tot ze lichtjes bruiner worden.
    Of bak ze in een pan.
     
    Schil de knoflookteentjes en snijd ze in heel dunne plakjes.
     
    Smelt het kokosvet op een matig vuur en bak hierin de knoflookplakjes tot ze goudbruin zijn.
    Je mag de plakjes knoflook niet frituren, maar je moet ze zachtjes stoven en langzaam lichtbruin laten worden. Blijf erbij staan en draai ze regelmatig om.
    Gebruik hier kokosvet voor omdat dit minder spat.
    Haal ze eruit en laat ze uitdruipen op een keukenpapiertje.
     
    Meng de sla en de stukjes ham.
     
    Leg het mengsel in het midden van het bord.
    Strooi de knoflookchips errond.
    Giet er een beetje olijfolie rond.
    Werk af met peper.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

KCal: 405 kcal
Koolhydraten: 4g
Vet: 5g
Proteïnen: 8g

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept