Ananas gebak(Featured Chef Lady Chef Rita)
Gallery
Category: | Bakery Oven Pie |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
2 Eieren |
60 g Suiker |
75 g Malse Boter |
Snuifje Zout |
100 g Patisseriebloem |
5 druppel(s) Citroen (facultatief) |
10 g Bakpoeder |
1/2 Ananas |
Flan
1 Ei |
20 g Suiker |
100 g Platte kaas |
Ananas gebak Directions
- Boter en bebloem een bakvorm van 20 cm diameter. Plaats die in de frigo.
- Schil de ananas, snij eerst in schijven en daarna in stukken.
- Meng de 2 eieren met de suiker in de kom van de robot.
- Voeg nu de bloem, de malse boter in stukjes gesneden, de citroenaroma, zout en bakpoeder bij en meng alles goed tot een mooi beslag.
- Maak het flanbeslag : meng het ei, de suiker en de platte kaas
- Warm de oven op 180°. Giet het beslag in de vorm en strijk glad.
- Verdeel er de ananas over en druk de ananas lichtjes in het deeg.
- Giet het flanbeslag over de ananas en strijk mooi glad. Plaats het gebak gedurende 35 à 40 minuten in de oven.
Recipe notes
Men kan dit eventueel ook bestrooien met bloemsuiker.