Ananas gebak
Facile
Très bon marché
Eeen heerlijk taart met ananas.

Partager cette recette

Catégorie: Boulangerie Four Gâteau
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

2 Eieren
60 g Suiker
75 g Malse Boter
Snuifje Zout
100 g Patisseriebloem
5 druppel(s) Citroen (facultatief)
10 g Bakpoeder
1/2 Ananas

Flan

1 Ei
20 g Suiker
100 g Platte kaas

Ananas gebak Instructions

  1. Boter en bebloem een bakvorm van 20 cm diameter. Plaats die in de frigo.
  2. Schil de ananas, snij eerst in schijven en daarna in stukken.
  3. Meng de 2 eieren met de suiker in de kom van de robot.
  4. Voeg nu de bloem, de malse boter in stukjes gesneden, de citroenaroma, zout en bakpoeder bij en meng alles goed tot een mooi beslag.
  5. Maak het flanbeslag : meng het ei, de suiker en de platte kaas
  6. Warm de oven op 180°. Giet het beslag in de vorm en strijk glad.
  7. Verdeel er de ananas over en druk de ananas lichtjes in het deeg.
  8. Giet het flanbeslag over de ananas en strijk mooi glad. Plaats het gebak gedurende 35 à 40 minuten in de oven.

Notes recette

Men kan dit eventueel ook bestrooien met bloemsuiker.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette