Bloemkoolsoep met mascarpone en mosterd(Featured Chef Ludo Swaenen)
Super easy
Cheap
Een lekkere romige soep op basis van bloemkool en italiaanse mascarpone.
Category: | Soup Ludo Swaenen |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Soep
Bakboter |
1 stengel Preiwit |
1 Bloemkool |
1 el Mosterd (graanmosterd) |
50 g Mozzarella, gemalen |
1 Ui |
1 blad Laurier |
2 el Mascarpone |
Zout en Peper |
Koekje
1 Bladerdeeg 20 x 10cm |
1 Eigeel |
1 tl Graanmosterd |
Bloemkoolsoep met mascarpone en mosterd Directions
- Snij de ui fijn, de prei in ringetjes (goed gewassen).
Laat boter smelten in een ketel, voeg de ui, prei en laurierblad toe, laat enkele minuten stoven. - Verdeel de bloemkool in roosjes, voeg ze bij de rest van de groenten en bevochtig met 3/4 liter water.
Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
Draai het vuur lager en laat 20 à 25 min. sudderen tot de bloekool gaar is. - Smeer het bladerdeeg in met tl. mosterd, rol de lange kanten allebei naar het midden en zet 30 min. koel weg.
- Verwijder de laurier en pureer de groeten met de mascarpone en de mosterd (2 soorten) tot een gladde soep.
Kruid bij met peper en zout. (eventueel een beetje kippenbouillon). - Snij de rollen deeg in plakken van 1/2 cm. bestrijk ze met eigeel, leg ze op bakpapier en bak ze gedurende 10 min. op 200°C.
Verdeel de soep in warme borden of soeptassen, verdeel de mozzarella erover en geef de palmiers apart.
Recipe notes
KWB Brasschaat - Ludo Swaenen
Nutrition facts
vegetarian
Per Serving