Bloemkoolsoep met mascarpone en mosterd
Heel gemakkelijk
Goedkoop
Een lekkere romige soep op basis van bloemkool en italiaanse mascarpone.
 

Deel dit recept

Categorie: Soep Ludo Swaenen
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Soep

Bakboter
1 stengel Preiwit
1 Bloemkool
1 el Mosterd (graanmosterd)
50 g Mozzarella, gemalen
1 Ui
1 blad Laurier
2 el Mascarpone
Zout en Peper

Koekje

1 Bladerdeeg 20 x 10cm
1 Eigeel
1 tl Graanmosterd

Bloemkoolsoep met mascarpone en mosterd Aanwijzingen

    • Snij de ui fijn, de prei in ringetjes (goed gewassen).
      Laat boter smelten in een ketel, voeg de ui, prei en laurierblad toe, laat enkele minuten stoven.
    • Verdeel de bloemkool in roosjes, voeg ze bij de rest van de groenten en bevochtig met 3/4 liter water.
      Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
      Draai het vuur lager en laat 20 à 25 min. sudderen tot de bloekool gaar is.
    • Smeer het bladerdeeg in met tl. mosterd, rol de lange kanten allebei naar het midden en zet 30 min. koel weg.
    • Verwijder de laurier en pureer de groeten met de mascarpone en de mosterd (2 soorten) tot een gladde soep.
      Kruid bij met peper en zout. (eventueel een beetje kippenbouillon).
    • Snij de rollen deeg in plakken van 1/2 cm. bestrijk ze met eigeel, leg ze op bakpapier en bak ze gedurende 10 min. op 200°C.
      Verdeel de soep in warme borden of soeptassen, verdeel de mozzarella erover en geef de palmiers apart.
     

Recept notities

KWB Brasschaat - Ludo Swaenen
 

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept