Crêpes suzette(Featured Chef Peter Van Asbroeck)
Easy
Fairly cheap
Traditionele pannekoeken met suiker, stroop, ... beu? Maak dan eens deze crêpes suzette, geflambeerd met Grand Marinier.
Category: | Desserts Peter Van Asbroeck Pancakes Classics |
Seasons | Winter Autumn |
Cuisine Type | French |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
25 cl Melk |
100 g Bloem |
1 Ei |
25 g gesmolten Boter |
10 g Witte Suiker |
1 mespuntje(s) Zout |
De Saus
4 Sinassappelen |
5 cl Grand Marinier |
50 g Boter |
50 g Suiker |
Crêpes suzette Directions
- Meng het ei met de suiker en het zout.
Doe er de melk en de bloem bij.
Voeg er nadien de gesmolten boter bij.
Laat rusten gedurende 30 min. - Pers drie sinaasappelen uit en snij de schil in fijne reepjes.
Snij de vierde sinaasappel in partjes, zoveel mogelijk ontvliesd.
Bak de pannekoeken, plooi ze in vieren en leg ze even opzij. - Maak nu de saus : Doe boter en suiker in een pan, voeg het sinaasappelsap en de partjes toe.
Laat het mengsel tot de helft inkoken. - Voeg de sinaasappelschil toe en leg de pannekoeken opnieuw in de pan.
Flambeer met de Grand Marnier en serveer onmiddelijk.
Recipe notes
Bron : Dag Allemaal