Crêpes suzette
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Traditionele pannekoeken met suiker, stroop, ... beu? Maak dan eens deze crêpes suzette, geflambeerd met Grand Marinier.

 

 

Deel dit recept

Categorie: Desserts Peter Van Asbroeck Pannenkoeken Klassiekers
Seizoenen Winter Herfst
Keuken type Frans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

25 cl Melk
100 g Bloem
1 Ei
25 g gesmolten Boter
10 g Witte Suiker
1 mespuntje(s) Zout

De Saus

4 Sinassappelen
5 cl Grand Marinier
50 g Boter
50 g Suiker

Crêpes suzette Aanwijzingen

  1. Meng het ei met de suiker en het zout.
    Doe er de melk en de bloem bij.
    Voeg er nadien de gesmolten boter bij.
    Laat rusten gedurende 30 min.
  2. Pers drie sinaasappelen uit en snij de schil in fijne reepjes.
    Snij de vierde sinaasappel in partjes, zoveel mogelijk ontvliesd.
    Bak de pannekoeken, plooi ze in vieren en leg ze even opzij.
  3. Maak nu de saus : Doe boter en suiker in een pan, voeg het sinaasappelsap en de partjes toe.
    Laat het mengsel tot de helft inkoken.
  4. Voeg de sinaasappelschil toe en leg de pannekoeken opnieuw in de pan.
    Flambeer met de Grand Marnier en serveer onmiddelijk.

Recept notities

Bron : Dag Allemaal

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept