Gemarineerde varkensspiesjes(Featured Chef Jeroen Meus)
Prep
Wait
2h
Category: | Main course Pork BBQ Jeroen Meus |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Brochetten
500 g Varkensfilets |
1/2 tl Koriander graan, grof gemalen |
1/2 tl Komijnzaadjes |
1/2 tl Venkelzaad |
1 tl Saffraandraadjes, geweekt in 2 el water |
1/2 bosje Oregano, gehakt |
2 teentjes Knoflook, geplet |
1 Laurierblad, fijngemalen |
1 tl Rode Wijnazijn |
1 tl Sesamolie |
1 tl Ketjap |
1 Sjalot, gesnipperd |
1/2 tl Komijn,gemalen |
Peper en Zout |
Gemarineerde varkensspiesjes Directions
- Bak in een tefalpan zonder vetstof de koriandergraantje, komijnzaadjes en venkelzaadjes, gedurende een minuut, doe ze dan in de vijzel en maal fijn.
- Doe alle ingrediënten in een kom
- Snij de varkensfilet in blokjes en meng ze in een mengkom met de specerijen.
- Meng alles goed onder elkaar en kruid af met peper en zout.
- Laat het 2 uur rusten in de koelkast.
- Maak er brochettes mee die je dan 2 minuten aan elke kant kan grillen.
Recipe notes
Bron : VTM