Gepikkelde appelen
Super easy
Cheap
Opgelegde appelen van Haspengouw volgens een recept van Jeroen Meus.
 
 

Share This Recipe

Category: Jeroen Meus Inmaken | Bewaren
Seasons
Cuisine Type Belgian
Tags:

Ingredients

For 1 Persons

Ingrediënten

4 Appelen Breaburn
100 g Suiker
5 dl Ciderazijn
1 dl Calvados
2 Kruidnagels
1 el Jeneverbessen
1 el Peperbollen
1 takje(s) Rozemarijn

Gepikkelde appelen Directions

    Breng de ciderazijn, samen met de calvados en de suiker in een pot aan de kook.
     
    Stamp jeneverbessen, peperbollen en kruidnagels in de vijzel en voeg ze toe aan het warme pikkelvocht.
     
    Schil de appelen, snij in kwarten, maar verwijder de klokhuizen niet.
     
    Neem het pikkelvocht van het vuur en doe er de appelstukken in.
     
    Knip een rondje uit een vel bakpapier, leg het bovenop de inhoud van de pot, leg er een plat bord op en zet er een gewicht op zodat appelstukken onder blijven
     
    Laat de appelen ca. 45 minuten marineren en afkoelen in het mengsel.
     
    Kook 4 weckbokalen en de glazen deksels minstens 5 minuten in voldoende water
     
    Zet de warme bokalen op een handdoek, plaats er de afdekelastiek op en steek in elke bokaal een tak rozemarijn.
     
    Vul de bokalen met appelkwarten en schenk er pikkelvocht bij tot de pot bijna overloopt.
     

Recipe notes

 
 

Nutrition facts

diet vegetarian Vegan

Per Serving

More Details

Website
Bron Appelen en Peren, Hilde Vautmans - Jeroen Meus

Be the first to post a review

Share This Recipe