Hartige taart met ui en Breydelspek
Super easy
Cheap

Een hartige taart met het edele Breydel spek

 
 

Share This Recipe

Category: Quiches Pork Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Oven
Seasons
Cuisine Type Belgian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingredients

1 plak Zandeeg, ongezoet
500 g Uien, gepeld
100 g Boter
1 el Bloem
2 dl Melk
Nootmuskaat
Peper en zout
4 blaadje(s) Salie
1 takje(s) Rozemarijn
300 g Breydel spek, in blokjes

Hartige taart met ui en Breydelspek Directions


    • Snijd de helft van de uien in fijne reepjes en versnipper de andere helft
    • Smelt 30g boter op een zacht vuurtje en roer er de bloem door
    • Voeg geleidelijk en onder flink roeren de koude melk toe.
    • Voeg de gesnipperde uit toe en laat 5 min. doorkoken.
    • Mix het geheel en zet apart.
    • Stoof de gesneden reepjes ui in 30g boter.
    • Voeg het spek, de gehakte salie en de rozemarijn toe.
    • Leg het zanddeeg in de taartvorm en prik het hier en daar met een vork.
    • Giet de mengeling in de taartvorm, schep het spek met de ui, en rozemarijn op de taart.
    • Bak in een oven van 180°C gedurende 30 min.
    • Leg het zanddeeg in de taartvorm en prik het hier en daar met een vork.
     

Recipe notes

 
 

Be the first to post a review

Share This Recipe