Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos
Easy
Fairly cheap
Dit is een recept van Pascale Naessens. Het is eigenlijk een chocolademousse met een bodem van speculoos.

Share This Recipe

Category: Bakery Pie Chocolate Pie Pascale Naessens
Seasons
Tags:

Ingredients

For 6 Persons

Ingrediënten

250 g Speciuloos
75 g Boter, gesmolten
5 Eieren
300 g Belgische Zwarte Chocolade
Chocoladeschilfers

Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos Directions

    Verkruimel de koekjes tot ze heel erg fijn zijn (met bijvoorbeeld een keukenmachine of vijzel). Giet er de gesmolten boter erover en meng goed. Neem een mooie schaal en bedek de bodem met de speculoosmassa. Druk goed aan.

    Smelt de chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen (chocolade mag echt niet heet worden). Splits de eieren. Roer de eierdooiers door de chocolade (deze wordt wat vaster, dus geen paniek).

    Klopt het eiwit heel stijf met een mixer. Meng (`vouw`) voorzichtig het eiwit door de chocolade tot je een echte chocolademousse hebt.

    Verdeel de mousse over de speculoosbodem en besprenkel met de chocoladeschilfers. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en serveer.

Recipe notes

Je kan het ook maken in aparte potjes of glaasjes.

Nutrition facts

vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe