Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos
Facile
Bon marché
Dit is een recept van Pascale Naessens. Het is eigenlijk een chocolademousse met een bodem van speculoos.

Partager cette recette

Catégorie: Boulangerie Gâteau Gâteaux au chocolat Pascale Naessens
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 6 Personnes

Ingrediënten

250 g Speciuloos
75 g Boter, gesmolten
5 Eieren
300 g Belgische Zwarte Chocolade
Chocoladeschilfers

Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos Instructions

    Verkruimel de koekjes tot ze heel erg fijn zijn (met bijvoorbeeld een keukenmachine of vijzel). Giet er de gesmolten boter erover en meng goed. Neem een mooie schaal en bedek de bodem met de speculoosmassa. Druk goed aan.

    Smelt de chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen (chocolade mag echt niet heet worden). Splits de eieren. Roer de eierdooiers door de chocolade (deze wordt wat vaster, dus geen paniek).

    Klopt het eiwit heel stijf met een mixer. Meng (`vouw`) voorzichtig het eiwit door de chocolade tot je een echte chocolademousse hebt.

    Verdeel de mousse over de speculoosbodem en besprenkel met de chocoladeschilfers. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en serveer.

Notes recette

Je kan het ook maken in aparte potjes of glaasjes.

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette