Honingcake
Easy
Cheap
 Cake met honing
Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Bakery Oven Cake
Seasons
Tags:

Ingredients

For 8 Persons

Ingrediënten

6 grote Eieren, kamertemperatuur
220 g Suiker of Zusto
80 g Vloeibare Honing
200 Zelfrijzende Bloem
2 el Warm Water

Honingcake Directions

    Verwarm de oven voor op 160°C.
     
    Zeef de bloem 2 maal.
     
    Voeg het water bij de honing en meng goed.
     
    Breek alle eieren in een mengkom en klop stevig met de mixer.
    Voeg de suiker toe en klop verder in hoog tempo, tot het volume verdrievoudigd is.
    Giet het honing-watermengsel erbij en klop nog 30 sec lichtjes op.
     
    Verdeel de bloem in 3 porties.
    Voeg 1 portie toe en klop 15 sec lichtjes op, herhaal met de 2 resterende delen. Klop nog 1 min op wanneer alle bloem is toegevoegd.
     
    Bedek een rechthoekige cakevorm (b.v. cakevorm Delhaize Emile Henry 30,5 cm op 13,5 cm) met bakpapier en stort het deeg erin.
     
    Bak in de oven gedurende 50 min.
     
    Haal uit de oven, laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Nutrition facts

Per Serving

Kcal: 273 kcal
Sugar (g): 53g
Fat: 6g
Proteins: 9g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe