Honingcake
Gemakkelijk
Goedkoop
 Cake met honing
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Bakkerij Oven Cake
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 8 Personen

Ingrediënten

6 grote Eieren, kamertemperatuur
220 g Suiker of Zusto
80 g Vloeibare Honing
200 Zelfrijzende Bloem
2 el Warm Water

Honingcake Aanwijzingen

    Verwarm de oven voor op 160°C.
     
    Zeef de bloem 2 maal.
     
    Voeg het water bij de honing en meng goed.
     
    Breek alle eieren in een mengkom en klop stevig met de mixer.
    Voeg de suiker toe en klop verder in hoog tempo, tot het volume verdrievoudigd is.
    Giet het honing-watermengsel erbij en klop nog 30 sec lichtjes op.
     
    Verdeel de bloem in 3 porties.
    Voeg 1 portie toe en klop 15 sec lichtjes op, herhaal met de 2 resterende delen. Klop nog 1 min op wanneer alle bloem is toegevoegd.
     
    Bedek een rechthoekige cakevorm (b.v. cakevorm Delhaize Emile Henry 30,5 cm op 13,5 cm) met bakpapier en stort het deeg erin.
     
    Bak in de oven gedurende 50 min.
     
    Haal uit de oven, laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Voedingsfeiten

Per portie

KCal: 273 kcal
Suiker (g): 53g
Vet: 6g
Proteïnen: 9g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept