Kaaskroketten Oude kaas(Featured Chef Peter Goosens)
Fairly difficult
Fairly cheap
Het beste gebruik je oude kaas om kaaskroketten te maken. Volgende kazen geven goed resultaten : belegen Gouda, Oud Brugge, Parmezaan, Emmentaler en Gruyère.
Category: | Appetizer Peter Goosens |
Seasons | |
Cuisine Type | Belgian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
30 g Boter |
70 g Bloem |
175 g Kaas (Gruyère, Emmental, Parmezaan) |
1 Eierdooier |
Peper en zout |
Nootmuskaat |
Pterselie |
Citroen |
Kaaskroketten Oude kaas Directions
- Maak een dikke bechamelsaus.
Smelt de boter en roer er de bloem in één keer onder.
Voeg de melk (koud) toe en laat de roux al roerend smelten, zodat de saus indikt.
Roer de kaas eronder tot die helemaal is gesmolten en vervolgens de eierdooier.
Kruid de massa met peper, zout en nootmuskaat. - Strijk het mengsel uit op een met huishoudfolie bedekte bakplaat
Laat een dag afkoelen in de ijskast. - Snij de opgesteven kaasmassa in ruiten van ongeveer 6cm lang en paneer tweemaal.
Dompel de kroketten eerst in eiwit en wentel ze daarna in paneermeel.
Herhaal nogmaals - Bak krokant in hete frituuerolie
Serveer er gefrituurde peterselie bij een partje citroen.
Recipe notes
- Je kan de kroketten maken met 1 soort kaas, maar met veschillende krijg je een pittigere smaak.
- Kaas geeft binding : 25g kaas = 1g bloem.
- Laat kaas voor gebruik op kamertemperatuur komen , dit verstevigd zijn smaak.
Bron : HLN - Peter Goossens