Kokosflan met passievrucht
Easy
Cheap
Een flan van cocos met een coulis van passievrucht.
 
 

Share This Recipe

Category: Desserts Fruit desserts
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Flan

4 Eieren
3 dl Kokosmelk
1 dl Batida de Coco
3 Gelatine blaadjes

Passievruchten coullis

90 g Suiker
1/2 Gelatine blaadje
4 Passievruchten

Kokosflan met passievrucht Directions

    De Flan
    • Klop de eierdooiers met de suiker tot een witte massa.
    • Week de gelatineblaadjes in koud water.
    • Kook de koksmelk met de melk en de Batida en giet dit warme mengsel over de geklopte eieren, voeg de geweekte gelatineblaadjes toe een roer goed om.
    • Laat dit mengsel nu afkoelen.
    Passievruchten coulis
     
    • Verwijder het vruchtvlees van twee passievruchten en maak dit warm en los hierin het halve gelatineblaadje op.
    • Schep van dit vruchtvlees een beetje in champagnegalazen en laat zoi snel mogelijk afkoelen in de koelkast. 
       
    • Als het kokomengsel begint te binden, verdeel dit dan over de glazen tot 1 cm. onder de rand.
    • Ondertussen de rest van het vruchtvlees 5 min. laten koken met het suiker en het water., zeven en laten afkoelen.
       
    • Juist voor het opdienen de coulis over de flan gieten en direkt opdienen met een lange ijslepel.
     

Recipe notes

 
 

Nutrition facts

vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe