Kokosflan met passievrucht
Categorie: | Desserts Fruitdessert |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Flan
4 Eieren |
3 dl Kokosmelk |
1 dl Batida de Coco |
3 Gelatine blaadjes |
Passievruchten coullis
90 g Suiker |
1/2 Gelatine blaadje |
4 Passievruchten |
Kokosflan met passievrucht Aanwijzingen
- Klop de eierdooiers met de suiker tot een witte massa.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Kook de koksmelk met de melk en de Batida en giet dit warme mengsel over de geklopte eieren, voeg de geweekte gelatineblaadjes toe een roer goed om.
- Laat dit mengsel nu afkoelen.
- Verwijder het vruchtvlees van twee passievruchten en maak dit warm en los hierin het halve gelatineblaadje op.
-
Schep van dit vruchtvlees een beetje in champagnegalazen en laat zoi snel mogelijk afkoelen in de koelkast.
-
Als het kokomengsel begint te binden, verdeel dit dan over de glazen tot 1 cm. onder de rand.
-
Ondertussen de rest van het vruchtvlees 5 min. laten koken met het suiker en het water., zeven en laten afkoelen.
-
Juist voor het opdienen de coulis over de flan gieten en direkt opdienen met een lange ijslepel.
De Flan
Passievruchten coulis
Recept notities
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie