Lenterolletjes met tofu
Fairly difficult
Fairly cheap
 Vegetarische lenterolletjes met veel Oosterse smaakmakers.
Prep

Share This Recipe

Category: Appetizer Vegetarian
Seasons
Cuisine Type Thai
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

8 vellen Rijstpapier
50 g Rucola
15 g Munt
15 g Koriander
2 Wortelen, geraspt
1/2 Rood pepertje, zonder pitte,, fijngehakt
1 cm Gember, vers geraspt
2 el Sojasaus
1 tl Sesamolie
1/2 Rode Ui, fijngesnipperd
1/2 Sap van Citroen
40 g Rijstvermicelli
150 g Tofu, stevige
1 blaadje(s) Nori

Lenterolletjes met tofu Directions

    Meng de sojasaus met de sesamolie, het citroensap, de gember, het rode pepertje en de rode ui in en pan en bak hierin de tofu.
    Al het vocht moet verdwenen zijn.
     
    Kook de vermicelli volgens de instructies op de verpakking.
     
    Maak nu de lenterolletjes: week het vel rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg voorzichtig op een vochtige schone keukenhanddoek.
     
    Leg een beetje van de kruiden, rucola, tofublokjes, vermicelli en de geraspte wortel in het midden. Vouw beide zijkanten toe en rol het stevig op.
    Herhaal dit voor de 7 andere velletjes.
     
    Leg vershoudfolie over de lenterolletjes zodat ze niet uitdrogen en bewaar ze op een koude plaats.
     
    Dien ze op met reepjes fijngesneden nori en geef er de Thaise dipsaus bij.

Nutrition facts

diet vegetarian Vegan

Per Serving

Kcal: 281 kcal
Carbs: 46g
Fat: 4g
Proteins: 11g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe