Macaroni Kaas & Ham alla Piet(Featured Chef Piet Huysentruyt)
Super easy
Cheap
Dit bekende gerecht geliefd bij vele kinderen is door Piet Huysentruyt uitgelegd zodat eenieder er moet in lukken het te maken.
Ik heb het recept uitgetest. (Zie foto)
Category: | Pasta Lunch Piet Huysentruyt |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
1 L Melk |
375 g Macaroni |
200 g blok Gekookte ham, in blokjes |
200 g geraspte Kaas (Gruyère, Emmental) |
Nootmuskaat |
50 g Bloem |
50 g Boter |
Peper en zout |
Macaroni Kaas & Ham alla Piet Directions
- Maak een bechamelsaus :
- Smelt de boter en voeg de bloem toe
- Laat de bloem een beetje aanbakken (+/- 5min) (Ze ruikt dan naar biscuit)
- Neem de pot van het vuur alvorens de melk rustig , beetje bij beetje, aan toe te voegen
- Roer ondertussen goed met de garde om klonters te vermijden.
- Zet de saus terug op het vuur en laat opkoken.
- Terwijl je saus maakt, kook je reeds de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
- Als de macaroni gaar is, afgieten en ruim afspoelen onder koud water.
- Dan gaan wer verder met de saus :
- Bijkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
- De saus smeuïg maken met room en eventueel wat extra melk.
- Voeg de geraspte kaas toe en werk af met een beetje citroen.
- Als laatste de stukjes ham toevoegen· en het geheel goed mengen.
- De macaroni heropwarmen in de suas en goef mengen.
- Giet alles in een· ovenschaal (beboteren)·doe er geraspte kaas over.
- Zet gedurende 10 minuten onder de grill.