Macaroni Kaas & Ham alla Piet
Super facile
Très bon marché

Dit bekende gerecht geliefd bij vele kinderen is door Piet Huysentruyt uitgelegd zodat eenieder er moet in lukken het te maken.

Ik heb het recept uitgetest. (Zie foto)  

Partager cette recette

Catégorie: Pâtes Lunch Piet Huysentruyt
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

1 L Melk
375 g Macaroni
200 g blok Gekookte ham, in blokjes
200 g geraspte Kaas (Gruyère, Emmental)
Nootmuskaat
50 g Bloem
50 g Boter
Peper en zout

Macaroni Kaas & Ham alla Piet Instructions

  1. Maak een bechamelsaus :
    • Smelt de boter en voeg de bloem toe
    • Laat de bloem een beetje aanbakken (+/- 5min) (Ze ruikt dan naar biscuit)
    • Neem de pot van het vuur alvorens de melk rustig , beetje bij beetje, aan toe te voegen
    • Roer ondertussen goed met de garde om klonters te vermijden.
    • Zet de saus terug op het vuur en laat opkoken.
    • Terwijl je saus maakt, kook je reeds de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
    • Als de macaroni gaar is, afgieten en ruim afspoelen onder koud water.
  2. Dan gaan wer verder met de saus :
    • Bijkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
    • De saus smeuïg maken met room en eventueel wat extra melk.
    • Voeg de geraspte kaas toe en werk af met een beetje citroen.
    • Als laatste de stukjes ham toevoegen· en het geheel goed mengen.
    • De macaroni heropwarmen in de suas en goef mengen.
    • Giet alles in een· ovenschaal (beboteren)·doe er geraspte kaas over.
    • Zet gedurende 10 minuten onder de grill.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette