Makreel roken
Super easy
Fairly cheap

Een makreel roken.

Share This Recipe

Category: Mackerel
Seasons
Tags:

Ingredients

For 1 Batches

Ingrediënten

Makreelfilet
Hoge bokaal
Handvol Stro
Houtkrullen, onbewerkt
Keukentouw

Makreel roken Directions

    Maak een klein gaatje in de makreel.
     
    Bevestig de makreel aan een stuk keukentouw en fixeer het aan het deksel van een hoge bokaal, zodat de vis mooi in de bokaal kan hangen als je hem sluit.
     
    Leg de houtkrullen en het stro op de bodem van de bokaal en steek ze in brand.
    Hang de makreel in de bokaal.
     
    Het rookproces kan wel 2 u in beslag nemen, afhankelijk van hoe sterk de rooksmaak van de makreel mag zijn.
    Laat in ieder geval regelmatig wat rook ontsnappen want je makreel verzuurt in stilstaande rook. Dan krijgt je makreel een zurige smaak en dat is niet lekker.

Nutrition facts

diet

Per Serving

Kcal: 437 kcal
Fat: 36g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron

Be the first to post a review

Share This Recipe