Makreel roken
Heel gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een makreel roken.

Deel dit recept

Categorie: Makreel
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 1 Batches

Ingrediënten

Makreelfilet
Hoge bokaal
Handvol Stro
Houtkrullen, onbewerkt
Keukentouw

Makreel roken Aanwijzingen

    Maak een klein gaatje in de makreel.
     
    Bevestig de makreel aan een stuk keukentouw en fixeer het aan het deksel van een hoge bokaal, zodat de vis mooi in de bokaal kan hangen als je hem sluit.
     
    Leg de houtkrullen en het stro op de bodem van de bokaal en steek ze in brand.
    Hang de makreel in de bokaal.
     
    Het rookproces kan wel 2 u in beslag nemen, afhankelijk van hoe sterk de rooksmaak van de makreel mag zijn.
    Laat in ieder geval regelmatig wat rook ontsnappen want je makreel verzuurt in stilstaande rook. Dan krijgt je makreel een zurige smaak en dat is niet lekker.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

KCal: 437 kcal
Vet: 36g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept