Melkbrood vlecht sinaasappel konfijt/siroop en pure chocolade druppels
Fairly difficult
Fairly cheap
 Een heerlijk melkbrood met sinaasappel en chocolade.

Share This Recipe

Category: Bakery Oven Bread Lucie Raithel
Seasons
Tags:

Ingredients

For 8 Persons

--- Voordeeg ---

120 g Meel T550
120 g Lauwe Melk
1 g verse Gist

--- Hoofddeeg ---

80 g Meel T550
180 g Lauwe Melk
7 g Zout
7 g droge Gist
Voordeeg
1/2 Ei, rest voor later
2 el gekonfijte Sinaasappel
60 g Siroop van Siunaasappel konfijt
60 g Zachjte Boter
60 g Chocoladedruppels

Melkbrood vlecht sinaasappel konfijt/siroop en pure chocolade druppels Directions

    Voordeeg - Alles goed vermengen en 3 uur op kamer temp afgedekt laten rusten.
     
    Hoofddeeg Alle ingredienten behalve de chocolade druppels in de mixer 8 min goed mixen en dan de chocolade druppels erdoor mengen.

    Afgedekt 30 min laten rusten.
     
    Op een bebloemde werplek storten, in 4 gelijke bolletjes verdelen en onder een doek 10 min laten rusten.
    4 strengen van de bolletjes maken en een 4 vlecht maken.
     
    Op een beklede bakplaat leggen en onder een doek 90 min laten rijzen.
    Het 1/2 ei wat over was met een el melk vermengen en de vlecht tijden het rijzen 3x er mee inkwasten.
     
    Oven voor verwarmen op 180 graden, de vlecht nog 1x inkwasten en met parelsuiker bestrooien.
    Baktijd ongeveer 30 minuten.

Be the first to post a review

Share This Recipe