Melkbrood vlecht sinaasappel konfijt/siroop en pure chocolade druppels
Plutôt difficile
Bon marché
 Een heerlijk melkbrood met sinaasappel en chocolade.

Partager cette recette

Catégorie: Boulangerie Four Pain Lucie Raithel
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 8 Personnes

--- Voordeeg ---

120 g Meel T550
120 g Lauwe Melk
1 g verse Gist

--- Hoofddeeg ---

80 g Meel T550
180 g Lauwe Melk
7 g Zout
7 g droge Gist
Voordeeg
1/2 Ei, rest voor later
2 el gekonfijte Sinaasappel
60 g Siroop van Siunaasappel konfijt
60 g Zachjte Boter
60 g Chocoladedruppels

Melkbrood vlecht sinaasappel konfijt/siroop en pure chocolade druppels Instructions

    Voordeeg - Alles goed vermengen en 3 uur op kamer temp afgedekt laten rusten.
     
    Hoofddeeg Alle ingredienten behalve de chocolade druppels in de mixer 8 min goed mixen en dan de chocolade druppels erdoor mengen.

    Afgedekt 30 min laten rusten.
     
    Op een bebloemde werplek storten, in 4 gelijke bolletjes verdelen en onder een doek 10 min laten rusten.
    4 strengen van de bolletjes maken en een 4 vlecht maken.
     
    Op een beklede bakplaat leggen en onder een doek 90 min laten rijzen.
    Het 1/2 ei wat over was met een el melk vermengen en de vlecht tijden het rijzen 3x er mee inkwasten.
     
    Oven voor verwarmen op 180 graden, de vlecht nog 1x inkwasten en met parelsuiker bestrooien.
    Baktijd ongeveer 30 minuten.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette