Pasta met asperges en verse spinazie
Category: | Main category Pasta Vegetarian Lunch |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
300 g verse Spaghetti |
500 g Groene Asperges |
300 g Spinazie |
Olijfolie, extra zuiver |
Citroen olijfolie |
1 stuk(s) Sjalot |
geroosterde Pijnboompitten |
250 ml Room |
g Ricotta |
Zwarte peper en grof zout |
Citroen rasp |
verse Parmezaan |
verse Basilicum |
Pasta met asperges en verse spinazie Directions
- Spoel de asperges af, snij het onderste harde deel af (groene asperges hoeft u niet te pellen) en snij de rest in stukjes van +/- 2 cm.
- Bak ze op een zacht vuur in wat olijfolie gedurende ca. 15 min. Maak de verse spinazie schoon.
- Pel de sjalot en hak ze fijn.
- Laat de sjalot glazig worden in wat hete olijfolie en voeg dan de spinazie toe.
- Als de spinazie krimpt voegt u de room toe en de verse kaas, alsook peper en zout.
- De spinazie moet lichtjes krokant blijven.
- Rooster ondertussen ook enkele pijnboompitten in een droge anti-kleefpan.
- Ondertussen kookt u de spaghetti al dente in gezouten water.
- Giet de spaghetti dan in een voorverwarmde schotel en meng ze met de spinazie en de saus.
- Voeg dan voorzichtig de gebakken asperges toe en serveer in diepe borden.
- Werk af met wat citroen olijfolie, wat zout met citroenschil, enkele geroosterde pijnboompitten, een paar basilicumblaadjes en enkele grote schilfers parmezaan.
- Serveer onmiddellijk en zet nog wat gemalen parmezaan en extra zuivere olijfolie (met citroen) op tafel.
Recipe notes
Nutrition facts
diet vegetarian
Per Serving