Pasta met asperges en verse spinazie
Easy
Fairly cheap
Vesre pasta met spinazie, asperges en geroosterde pijnboompitten.

Share This Recipe

Category: Main category Pasta Vegetarian Lunch
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

300 g verse Spaghetti
500 g Groene Asperges
300 g Spinazie
Olijfolie, extra zuiver
Citroen olijfolie
1 stuk(s) Sjalot
geroosterde Pijnboompitten
250 ml Room
g Ricotta
Zwarte peper en grof zout
Citroen rasp
verse Parmezaan
verse Basilicum

Pasta met asperges en verse spinazie Directions

    • Spoel de asperges af, snij het onderste harde deel af (groene asperges hoeft u niet te pellen) en snij de rest in stukjes van +/- 2 cm. 
    • Bak ze op een zacht vuur in wat olijfolie gedurende ca. 15 min. Maak de verse spinazie schoon. 
    • Pel de sjalot en hak ze fijn. 
    • Laat de sjalot glazig worden in wat hete olijfolie en voeg dan de spinazie toe. 
    • Als de spinazie krimpt voegt u de room toe en de verse kaas, alsook peper en zout. 
    • De spinazie moet lichtjes krokant blijven. 
    • Rooster ondertussen ook enkele pijnboompitten in een droge anti-kleefpan. 
    • Ondertussen kookt u de spaghetti al dente in gezouten water. 
    • Giet de spaghetti dan in een voorverwarmde schotel en meng ze met de spinazie en de saus. 
    • Voeg dan voorzichtig de gebakken asperges toe en serveer in diepe borden. 
    • Werk af met wat citroen olijfolie, wat zout met citroenschil, enkele geroosterde pijnboompitten, een paar basilicumblaadjes en enkele grote schilfers parmezaan. 
    • Serveer onmiddellijk en zet nog wat gemalen parmezaan en extra zuivere olijfolie (met citroen) op tafel.

Recipe notes

 

Nutrition facts

diet vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe