Pasta met asperges en verse spinazie
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Vesre pasta met spinazie, asperges en geroosterde pijnboompitten.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdcategorie Pasta's Vegetarisch Lunch
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

300 g verse Spaghetti
500 g Groene Asperges
300 g Spinazie
Olijfolie, extra zuiver
Citroen olijfolie
1 stuk(s) Sjalot
geroosterde Pijnboompitten
250 ml Room
g Ricotta
Zwarte peper en grof zout
Citroen rasp
verse Parmezaan
verse Basilicum

Pasta met asperges en verse spinazie Aanwijzingen

    • Spoel de asperges af, snij het onderste harde deel af (groene asperges hoeft u niet te pellen) en snij de rest in stukjes van +/- 2 cm. 
    • Bak ze op een zacht vuur in wat olijfolie gedurende ca. 15 min. Maak de verse spinazie schoon. 
    • Pel de sjalot en hak ze fijn. 
    • Laat de sjalot glazig worden in wat hete olijfolie en voeg dan de spinazie toe. 
    • Als de spinazie krimpt voegt u de room toe en de verse kaas, alsook peper en zout. 
    • De spinazie moet lichtjes krokant blijven. 
    • Rooster ondertussen ook enkele pijnboompitten in een droge anti-kleefpan. 
    • Ondertussen kookt u de spaghetti al dente in gezouten water. 
    • Giet de spaghetti dan in een voorverwarmde schotel en meng ze met de spinazie en de saus. 
    • Voeg dan voorzichtig de gebakken asperges toe en serveer in diepe borden. 
    • Werk af met wat citroen olijfolie, wat zout met citroenschil, enkele geroosterde pijnboompitten, een paar basilicumblaadjes en enkele grote schilfers parmezaan. 
    • Serveer onmiddellijk en zet nog wat gemalen parmezaan en extra zuivere olijfolie (met citroen) op tafel.

Recept notities

 

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept