Salade van dungesneden groenten en fruit
Easy
Fairly cheap

Een lekker gezond slaatje van verschillende groeten en fruit. Een vitamine bommetje.

Prep

Share This Recipe

Category: Salads Vegetarian Lunch
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

3 kleine Courgettes
1 Gele Biet
1 Wortel (eventueel een gele)
200 g Sugarsnaps
120 g Frambozen
100 g Rode Bessen
120 g Bosbessen
1 Granaatappel
5 cm Gember
1 bio Sinaasappel
1 bio Cirtroen
10 g Basilcium, fijngehakt
10 g verse Koriander, fijngehakt
100 g Parmezaan schilfers
3 el Olijkfolie, extra vergine
1 el Rietsuiker
Peper en Fleur de Sel

Salade van dungesneden groenten en fruit Directions

    Kook de sugarsnaps 2 à 3 min in een ruime hoeveelheid kokend water.
    Laat ze afkoelen in ijswater, zo behouden ze hun mooie groene kleur.
    Open en halveer ze.
     
    Snijd de courgettes, de wortel en de gele biet in fijne sneetjes met behulp van een mandoline
    Vermeng de sneetjes met de  parmigianoschilfers
    Maak de vinaigrette.
     
    Rasp de zeste van de citroen en de sinaasappel en pers beide vruchten.
     
    Snijd de granaatappel in 2 en pers de ene helft.
    Haal uit de andere helft de pitten door met een houten lepel op de onderkant te slaan.
     
    Schil en rasp de gember.
     
    Meng de vruchtensappen met de gember, de granaatappelpitjes, de olijfolie, de suiker en peper en zout.
     
    Schik de rode vruchten en de groenten op een grote schaal, bestrooi met de fijngehakte kruiden en de vinaigrette.
     
    Laat 5 min marineren alvorens deze smaak- en vitaminebom op te dienen.

Recipe notes

Bron : Delhaize.be

Nutrition facts

diet vegetarian Vegan

Per Serving

Kcal: 316 kcal
Carbs: 28g
Fat: 15g
Proteins: 16g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron

Be the first to post a review

Share This Recipe