Salade van dungesneden groenten en fruit
Easy
Fairly cheap
Een lekker gezond slaatje van verschillende groeten en fruit. Een vitamine bommetje.
Prep
Gallery
Category: | Salads Vegetarian Lunch |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
3 kleine Courgettes |
1 Gele Biet |
1 Wortel (eventueel een gele) |
200 g Sugarsnaps |
120 g Frambozen |
100 g Rode Bessen |
120 g Bosbessen |
1 Granaatappel |
5 cm Gember |
1 bio Sinaasappel |
1 bio Cirtroen |
10 g Basilcium, fijngehakt |
10 g verse Koriander, fijngehakt |
100 g Parmezaan schilfers |
3 el Olijkfolie, extra vergine |
1 el Rietsuiker |
Peper en Fleur de Sel |
Salade van dungesneden groenten en fruit Directions
Kook de sugarsnaps 2 à 3 min in een ruime hoeveelheid kokend water.
Laat ze afkoelen in ijswater, zo behouden ze hun mooie groene kleur.
Open en halveer ze.
Snijd de courgettes, de wortel en de gele biet in fijne sneetjes met behulp van een mandoline
Vermeng de sneetjes met de parmigianoschilfers
Maak de vinaigrette.
Rasp de zeste van de citroen en de sinaasappel en pers beide vruchten.
Snijd de granaatappel in 2 en pers de ene helft.
Haal uit de andere helft de pitten door met een houten lepel op de onderkant te slaan.
Schil en rasp de gember.
Meng de vruchtensappen met de gember, de granaatappelpitjes, de olijfolie, de suiker en peper en zout.
Schik de rode vruchten en de groenten op een grote schaal, bestrooi met de fijngehakte kruiden en de vinaigrette.
Laat 5 min marineren alvorens deze smaak- en vitaminebom op te dienen.
Recipe notes
Bron : Delhaize.be
Nutrition facts
diet vegetarian Vegan
Per Serving
Kcal: | 316 kcal |
Carbs: | 28g |
Fat: | 15g |
Proteins: | 16g |
More Details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron |