Salade van dungesneden groenten en fruit
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een lekker gezond slaatje van verschillende groeten en fruit. Een vitamine bommetje.

Bereiding

Deel dit recept

Categorie: Salades Vegetarisch Lunch
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

3 kleine Courgettes
1 Gele Biet
1 Wortel (eventueel een gele)
200 g Sugarsnaps
120 g Frambozen
100 g Rode Bessen
120 g Bosbessen
1 Granaatappel
5 cm Gember
1 bio Sinaasappel
1 bio Cirtroen
10 g Basilcium, fijngehakt
10 g verse Koriander, fijngehakt
100 g Parmezaan schilfers
3 el Olijkfolie, extra vergine
1 el Rietsuiker
Peper en Fleur de Sel

Salade van dungesneden groenten en fruit Aanwijzingen

    Kook de sugarsnaps 2 à 3 min in een ruime hoeveelheid kokend water.
    Laat ze afkoelen in ijswater, zo behouden ze hun mooie groene kleur.
    Open en halveer ze.
     
    Snijd de courgettes, de wortel en de gele biet in fijne sneetjes met behulp van een mandoline
    Vermeng de sneetjes met de  parmigianoschilfers
    Maak de vinaigrette.
     
    Rasp de zeste van de citroen en de sinaasappel en pers beide vruchten.
     
    Snijd de granaatappel in 2 en pers de ene helft.
    Haal uit de andere helft de pitten door met een houten lepel op de onderkant te slaan.
     
    Schil en rasp de gember.
     
    Meng de vruchtensappen met de gember, de granaatappelpitjes, de olijfolie, de suiker en peper en zout.
     
    Schik de rode vruchten en de groenten op een grote schaal, bestrooi met de fijngehakte kruiden en de vinaigrette.
     
    Laat 5 min marineren alvorens deze smaak- en vitaminebom op te dienen.

Recept notities

Bron : Delhaize.be

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch Vegan

Per portie

KCal: 316 kcal
Koolhydraten: 28g
Vet: 15g
Proteïnen: 16g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept