Salade van kikkererwten en rijst
Super easy
Fairly cheap
Vegetarische salade van kikkererwten, kerstomaten, spinazie en rijst afgewerkt met amandelen en Jpanse sojasaus.
Prep
Gallery
Category: | Salads Vegetarian Lunch |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
400 g Kikkererwten, gekookt |
200 g Kerstomaten |
100 g Spinazie, jonge blaadjes |
2 Avocado's |
4 Lente-uitjes |
1 Cintroen sap |
300 g Halfvolle Rijst, voorgekookt |
60 g Amandelen, gepeld |
1 tl Tamarinde (Japanse sojasaus) |
3 el Olijfolie |
Peper en Zout |
Salade van kikkererwten en rijst Directions
Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water.
Giet af.
Giet af.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd in fijne ringetjes.
Zet een antikleefpan op het vuur en rooster de amandelen, schud regelmatig.
Hak grof.
Meng de kikkererwten met de rijst, de lente-uitjes, de kerstomaten, de amandelen en de spinazie.
Kruid met zout en meng nogmaals.
Maak een vinaigrette met de olijfolie en de tamari, kruid met peper.
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en pel ze.
Besprenkel met citroensap.
Besprenkel met citroensap.
Giet een beetje vinaigrette in het kuiltje van de avocado’s.
Meng de rest door de rijstsalade.
Meng de rest door de rijstsalade.
Schik een halve avocado op elk bord en serveer er de rijstsalade bij.
Nutrition facts
diet vegetarian Vegan
Per Serving
Kcal: | 714 kcal |
Carbs: | 73g |
Fat: | 35g |
Proteins: | 20g |
More Details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |