Salade van kikkererwten en rijst
Heel gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Vegetarische salade van kikkererwten, kerstomaten, spinazie en rijst afgewerkt met amandelen en Jpanse sojasaus.
Bereiding

Deel dit recept

Categorie: Salades Vegetarisch Lunch
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

400 g Kikkererwten, gekookt
200 g Kerstomaten
100 g Spinazie, jonge blaadjes
2 Avocado's
4 Lente-uitjes
1 Cintroen sap
300 g Halfvolle Rijst, voorgekookt
60 g Amandelen, gepeld
1 tl Tamarinde (Japanse sojasaus)
3 el Olijfolie
Peper en Zout

Salade van kikkererwten en rijst Aanwijzingen

    Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water.
    Giet af. 
     
    Maak de lente-uitjes schoon en snijd in fijne ringetjes.
     
    Zet een antikleefpan op het vuur en rooster de amandelen, schud regelmatig.
    Hak grof.
     
    Meng de kikkererwten met de rijst, de lente-uitjes, de kerstomaten, de amandelen en de spinazie.
    Kruid met zout en meng nogmaals.
     
    Maak een vinaigrette met de olijfolie en de tamari, kruid met peper.
     
    Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en pel ze.
    Besprenkel met citroensap.
     
    Giet een beetje vinaigrette in het kuiltje van de avocado’s.
    Meng de rest door de rijstsalade.
     
    Schik een halve avocado op elk bord en serveer er de rijstsalade bij.

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch Vegan

Per portie

KCal: 714 kcal
Koolhydraten: 73g
Vet: 35g
Proteïnen: 20g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept