Sosati(Featured Chef Delhaize)
Prep
Cook
Wait
2d
Gallery
Category: | Main course Lamb |
Seasons | |
Cuisine Type | African |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Sosati
800 g Lamsschouder |
4 takjes verse Tijm |
20 cl Wijnazijn |
2 blaadjes Laurier |
Zout |
4 rode Pepertjes |
1 bosje Marjolein |
200 g mager Spek in 1 stuk |
Sosati Directions
- Snij het stuk spek in twee.
- Doe de blokjes lamsvlees en de stukken spek in verschillende lagen in een aarden pot (type zandsteen) en verdeel de kruiden tussen de lagen.
- Overgiet alles met azijn en melk en sluit hermetisch af.
- Laat 2 dagen weken in de koelkast, waarbij u meermaals door de bereiding roert.
- Verwijder na de rusttijd de blokjes lamsvlees en wrijf ze droog met keukenpapier.
- Bestrooi ze met zout. Snij de stukken spek in blokjes
- Pel de uien en snij ze in kwartjes.
- Maak spiesjes met afwisselend kwartjes ui, blokjes lamsvlees en spek.
-
Bestrooi ze met peper en rooster ze, afhankelijk van uw wensen, ± 20 min. onder de grill van de oven of op de barbecue, waarbij u ze na de helft van de tijd omdraait.
-
Dien gloeiend heet op
Recipe notes
Wijntip : Zuid-Afrika , druivenras merlot (rode wijn)