Sosati
Facile
Bon marché
Lamsvlees op Zuid Afrikaanse wijze.
 
Prep.

Cuis.

Prêt en

2j

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Agneau
Saisons
Cuisine Type Africain
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Sosati

800 g Lamsschouder
4 takjes verse Tijm
20 cl Wijnazijn
2 blaadjes Laurier
Zout
4 rode Pepertjes
1 bosje Marjolein
200 g mager Spek in 1 stuk

Sosati Instructions

    • Snij het stuk spek in twee.
    • Doe de blokjes lamsvlees en de stukken spek in verschillende lagen in een aarden pot (type zandsteen) en verdeel de kruiden tussen de lagen.
    • Overgiet alles met azijn en melk en sluit hermetisch af.
    • Laat 2 dagen weken in de koelkast, waarbij u meermaals door de bereiding roert.
    • Verwijder na de rusttijd de blokjes lamsvlees en wrijf ze droog met keukenpapier.
    • Bestrooi ze met zout. Snij de stukken spek in blokjes
    • Pel de uien en snij ze in kwartjes.
    • Maak spiesjes met afwisselend kwartjes ui, blokjes lamsvlees en spek.
    • Bestrooi ze met peper en rooster ze, afhankelijk van uw wensen, ± 20 min. onder de grill van de oven of op de barbecue, waarbij u ze na de helft van de tijd omdraait.
       
    • Dien gloeiend heet op
     

Notes recette

Wijntip : Zuid-Afrika , druivenras merlot (rode wijn)
 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette