Spaghetti Vongole(Featured Chef Jeroen Meus)
Category: | Main course Pasta Crustaceans and shellfish Lunch Jeroen Meus |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
1 kg Vennusschelpen |
380 g Spaghetti |
75 cl Olijfolie |
40 g Boter |
1 stuk(s) Ui, fijngesneden |
6 teentje(s) Knoflook, fijngehakt |
75 cl Witte wijn |
1 stuk(s) Chilipeper, ontzaad en fijngesneden |
20 g Peterselie, fijngehakt |
20 g Basilicum, gehakt |
Spaghetti Vongole Directions
- Spoel de venusschelpen 4 keren in water en zout zodat ze geen zand meer bevatten.
- Kook de pasta al dente in gezouten water.
- Verhit olijfolie en 1 eetlepel van de boter in een grote steelpan en bak er de ui en de helft van de look in.
- Stoof de venusschelpen even mee en blus ze af met de witte wijn.
- Voeg chilipeper en de rest van de look en boter toe.
- Laat onder een deksel alles 5 minuten stoven en schud alles regelmatig op.
- Roer er de spaghetti, basilicum en peterselie eronder en kruid af met peper en zout.
Recipe notes
Nutrition facts
diet
Per Serving