Spaghetti Vongole
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een klassieker van de Italiaanse keuken.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Schaal- en schelpdieren Lunch Jeroen Meus
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

1 kg Vennusschelpen
380 g Spaghetti
75 cl Olijfolie
40 g Boter
1 stuk(s) Ui, fijngesneden
6 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
75 cl Witte wijn
1 stuk(s) Chilipeper, ontzaad en fijngesneden
20 g Peterselie, fijngehakt
20 g Basilicum, gehakt

Spaghetti Vongole Aanwijzingen

    • Spoel de venusschelpen 4 keren in water en zout zodat ze geen zand meer bevatten.
    • Kook de pasta al dente in gezouten water.
    • Verhit olijfolie en 1 eetlepel van de boter in een grote steelpan en bak er de ui en de helft van de look in.
    • Stoof de venusschelpen even mee en blus ze af met de witte wijn.
    • Voeg chilipeper en de rest van de look en boter toe.
    • Laat onder een deksel alles 5 minuten stoven en schud alles regelmatig op.
     
    • Roer er de spaghetti, basilicum en peterselie eronder en kruid af met peper en zout.

Recept notities

 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept