Spaghettini met garnalen
Easy
Cheap
Spaghettini, tijgergarnalen, vele groentjes, een vleugje citroen, lekker fris.
Gallery
Category: | Main course Pasta Lunch Tiger prawns |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
500 g Rauwe Tijgergarnalen |
1/2 tl Saffraandraadjes |
1 Rode Ui, fijngehakt |
2 el Olijfolie |
1 Venkelknol, fijngesneden in blokjes |
3 teentje(s) Knoflook, geperst |
1 Groene Paprika, in blokjes |
1 Rode Paprika, in blokjes |
1 tl Gerookt Paprikapoeder |
1 tl Paprika poeder (Mild) |
400 g Tomatenblokjes |
250 g Spaghettini, stukjes van 5cm |
200 g Asperge, stukjes van 3cm |
150 g Erwtjes |
Partjes Citroen |
Versgemalen Zwarte Peper |
Spaghettini met garnalen Directions
- Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal.
- Doe de pantsers in een kookpot met de saffraan, de ui en 500ml water in een pan.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur lager en laat 10 min sudderen.Verwijder het schuim dat op het water komt te staan met een schuimspaan. - Giet de bouillon door een zeef in een schone kookpot en gooi de rest weg.
Breng de bouillon terug aan de kook. - Verhit de olie in een pan en na hierin de venkel, de knoflook en de paprika's 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de paprikapoeders toe als de venkel gaar is en bak nog 1 min verder.
Voeg de tomaten, diepste en bouillon toe. - Breng het geheel aan de kook en laat 10min. koken of totdat de pasta al dente is.
- Voeg de garnalen, erwten en asperges toe en kook alles 5 min.
- Haal de pan van het vuur, leg het deksel op de pan en laat 3 minuten staan.
- Garneer de spaghettini met saus, partjes citroen en versgemalen zwarte peper.
Recipe notes