Spaghettini met garnalen
Facile
Très bon marché
Spaghettini, tijgergarnalen, vele groentjes, een vleugje citroen, lekker fris.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Pâtes Lunch Crevettes tigrées |
Saisons | |
Cuisine Type | Italienne |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
500 g Rauwe Tijgergarnalen |
1/2 tl Saffraandraadjes |
1 Rode Ui, fijngehakt |
2 el Olijfolie |
1 Venkelknol, fijngesneden in blokjes |
3 teentje(s) Knoflook, geperst |
1 Groene Paprika, in blokjes |
1 Rode Paprika, in blokjes |
1 tl Gerookt Paprikapoeder |
1 tl Paprika poeder (Mild) |
400 g Tomatenblokjes |
250 g Spaghettini, stukjes van 5cm |
200 g Asperge, stukjes van 3cm |
150 g Erwtjes |
Partjes Citroen |
Versgemalen Zwarte Peper |
Spaghettini met garnalen Instructions
- Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal.
- Doe de pantsers in een kookpot met de saffraan, de ui en 500ml water in een pan.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur lager en laat 10 min sudderen.Verwijder het schuim dat op het water komt te staan met een schuimspaan. - Giet de bouillon door een zeef in een schone kookpot en gooi de rest weg.
Breng de bouillon terug aan de kook. - Verhit de olie in een pan en na hierin de venkel, de knoflook en de paprika's 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de paprikapoeders toe als de venkel gaar is en bak nog 1 min verder.
Voeg de tomaten, diepste en bouillon toe. - Breng het geheel aan de kook en laat 10min. koken of totdat de pasta al dente is.
- Voeg de garnalen, erwten en asperges toe en kook alles 5 min.
- Haal de pan van het vuur, leg het deksel op de pan en laat 3 minuten staan.
- Garneer de spaghettini met saus, partjes citroen en versgemalen zwarte peper.
Notes recette