Taco's met kip(Featured Chef Hans @ DeKookBijbel)
Gallery
Category: | Chicken Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Oven |
Seasons | |
Cuisine Type | Mexican |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
2 Kippenborst filets |
12 Tacoschelpen (Santa Maria) |
1 Ui |
1 teentje(s) Knoflook |
1 zakje(s) Taco kruiden (Santa Maria) |
400 g tomatenblokjes |
150 g Zwarte Bonen |
150 g Cheddar, geraspt |
Koriander |
1 tl Habanero saus (Tabanero) |
Peper en Zout |
1 blik(ken) Heinz Fajita Beanz |
1 tl Komijnpoeder of geplette zaadjes |
1 tl Korianderpoeder |
--- Guacamole ---
1 Avocado |
Jalapenos (enkele schijfjes) |
1 scheutje Limoensap |
Peper en zout |
1 el Zure Room |
1/2 Rode Ui |
1 teentje(s) Knoflook |
Koriander (enkele blaadjes) |
Taco's met kip Directions
Snij de kip in kleine blokjes.
Versnipper de ui.
Plet de look en hak fijn.
Bak de kip in een hoge pan.
Voeg de ui en de look toe en bak mee.
Doe de tomatenstukjes bij de kip.
Kruid met tacokruiden, korianderpoeder en komijnpoeder.
Voeg de Heinz bonen en de zwarte bonen toe.
Voor de liefhebbers voeg er enkele druppels Habanero hot sauce aan toe.
Kruid met peper en zout en laat wat pruttelen.
Verwarm de oven op 180°C
Zet tacoschelpen in een ovenschaal.
Vul de tacoschelpen met het kipmengsel.
Strooi er cheddarkaas over.
Recipe notes
Tip : Je kan er rijst bij serveren