Varkenshaasje met pistache en mosterd(Featured Chef Hans @ DeKookBijbel)
Fairly difficult
Fairly cheap
Een sappig mals varkenshaasje mett een korst van pistachenoten en een mosterdsausje.
Cook
Gallery
Category: | Main course Pork Hans @ DeKookbijbel.be |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
800 g Varkenshaasje |
150 g Pistachenoten |
1 1/2 tl Tijm |
1 teentje(s) Knoflook, fijngehakt |
3 tl Dijon Mosterd |
Peper en zout |
--- Mosterdsaus ---
1 el Boter |
1 Sjalot, fijngehakt |
6 cl Witte Wijn |
25 cl Kippenbouillon |
1 tl Dijon Mosterd (Scherpe mosterd) |
2 tl Grove Mosterd |
1 tl Verse Tijm |
25 cl Tijm |
Varkenshaasje met pistache en mosterd Directions
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Maal de pistachenoten met de knoflook, mosterd en tijm fijn in een keukenmachine.
Stort het mengsel uit op een stuk bakpapier.
Rol de varkenshaas door het pistachemengsel en druk goed aan.
Leg de varkenshaas in een met bakpapier beklede braadslede of op een bakplaat.
Schuif in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar worden.
Maak ondertussen de mosterdsaus. Smelt de boter in een koekenpan en bak daarin de sjalot en de knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de wijn toe en laat drie minuten zachtjes bubbelen.
Doe dan ook de kippenbouillon, de twee soorten mosterd en de verse kruiden erbij.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat een minuut of vijf indikken op laag vuur.
Recipe notes
We gebruikten mosterd van De Ster (Leuven België)
Lekker met gestoofd witloof.