Varkenshaasje met pistache en mosterd
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop

Een sappig mals varkenshaasje mett een korst van pistachenoten en een mosterdsausje.

Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

800 g Varkenshaasje
150 g Pistachenoten
1 1/2 tl Tijm
1 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
3 tl Dijon Mosterd
Peper en zout

--- Mosterdsaus ---

1 el Boter
1 Sjalot, fijngehakt
6 cl Witte Wijn
25 cl Kippenbouillon
1 tl Dijon Mosterd (Scherpe mosterd)
2 tl Grove Mosterd
1 tl Verse Tijm
25 cl Tijm

Varkenshaasje met pistache en mosterd Aanwijzingen

    Verwarm de oven voor op 190 graden.
     
    Maal de pistachenoten met de knoflook, mosterd en tijm fijn in een keukenmachine.
    Stort het mengsel uit op een stuk bakpapier.
     
    Rol de varkenshaas door het pistachemengsel en druk goed aan.
     
    Leg de varkenshaas in een met bakpapier beklede braadslede of op een bakplaat.
     
    Schuif in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar worden.
     
    Maak ondertussen de mosterdsaus. Smelt de boter in een koekenpan en bak daarin de sjalot en de knoflook tot ze zacht zijn.
     
    Voeg de wijn toe en laat drie minuten zachtjes bubbelen.
     
    Doe dan ook de kippenbouillon, de twee soorten mosterd en de verse kruiden erbij.
    Breng op smaak met peper en zout.
     
    Laat een minuut of vijf indikken op laag vuur.

Recept notities

We gebruikten mosterd van De Ster (Leuven België)

Lekker met gestoofd witloof.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept