Varkenssnede met champignons en basilicum
Easy
Fairly cheap
 Mals stukje varkensoester met champignons, basilicum en wortelpuree.
 
Cook

Share This Recipe

Category: Main course Pork
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

4 varkensoesters
250 g Champignons, witte
1/2 plantje(s) Basilicum
2 Sjalotten
1 dl Melk
2 el Zure Room
1 kg Wortelpuree
4 el Olijfolie
Peper en zout

--- Wortelpuree ---

800 g Aardappelen
500 g Wortelen
1 scheutje(s) Melk
1 Ei
Peper en zout
Noormuskaat

Varkenssnede met champignons en basilicum Directions

    Snij de paddenstoelen in 4 of 6 afhangende van hun grote.
    Snij de sjalot in fijne ringen.
    Snipper de basilucum fijn.
     
    Kook de aardappelen en de wortelen.
    Giet af.
     
    Maak een puree van de wortelen en aardappelen met wat melk, een ei, nootmuskaat, peper en zout.
     
    Verhit ondertssen 2 el olijfolie in een andere kookpot en stoof de sjalot glazig.
    Voeg de paddenstoelen toe en stoof 5 min. op een hoog vuur.
    Roer er de zure room en de basilicum onder
    Kruid mer peper en zout.
     
    Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de varkenssneden +/- 5 min aan elke kant.
    Kruid met peper en zout.
     

Recipe notes

 
 

Nutrition facts

diet

Per Serving

More Details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Be the first to post a review

Share This Recipe