Vegetarische lasagne
Easy
Fairly cheap
Een vegetarisch alternatief voor de klassieke Italiaanse Lasagna.

 

 
 

Share This Recipe

Category: Main course Pasta Vegetarian Jeroen Meus
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

10 vellen Lasagne
250 g Ricotta
1 kg verse Spinazie
1 stuk(s) Ui
2 teentje(s) Knoflook
1 stuk(s) Courgette
1 stuk(s) Aubergine
Provencaalse kruiden
100 g gemalen Kaas
5 stuk(s) Tomateb
Basilcum
2 bol(len) Mozzarella

Vegetarische lasagne Directions

    Stoof de ui en look aan.
    Voeg de spinazie toe en laat de spinazie gaar stoven.
    Kruid de spinazie af met peper en zout.
    Snij de courgette en aubergine in schijven.
    Bak of grill ze in olijfolie en kruid ze met Provençaalse kruiden.
    Olie een ovenschaal in en bedek ze met een laag lasagnevellen.
    Bedek de lasagnevellen met de ricotta kaas.
    Bedek de ricottalaag met spinazie.
    Kruid de lasagnevellen.
    Bedek de tweede laag lasagnevellen met de courgette en aubergine en bestrooi ze met een beetje gemalen kaas.
    Bedek de kaas terug met lasagnevellen
    Snij de tomaten in schijfjes en leg ze op de lasagnevellen.
    Snij de basilicum en strooi die over de tomaat.
    Snij de mozzarella in schijven en leg ze op de tomaten.
    Kruid goed met peper en zout en een beetje olijfolie.
  1. Zet de lasagne 30 minuten in een oven van 180-200°C.
  2.  

Recipe notes

 
 

Be the first to post a review

Share This Recipe