Vegetarische lasagne(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een vegetarisch alternatief voor de klassieke Italiaanse Lasagna.
Categorie: | Hoofdgerechten Pasta's Vegetarisch Jeroen Meus |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
10 vellen Lasagne |
250 g Ricotta |
1 kg verse Spinazie |
1 stuk(s) Ui |
2 teentje(s) Knoflook |
1 stuk(s) Courgette |
1 stuk(s) Aubergine |
Provencaalse kruiden |
100 g gemalen Kaas |
5 stuk(s) Tomateb |
Basilcum |
2 bol(len) Mozzarella |
Vegetarische lasagne Aanwijzingen
- Zet de lasagne 30 minuten in een oven van 180-200°C.
Stoof de ui en look aan.
Voeg de spinazie toe en laat de spinazie gaar stoven.
Kruid de spinazie af met peper en zout.
Snij de courgette en aubergine in schijven.
Bak of grill ze in olijfolie en kruid ze met Provençaalse kruiden.
Olie een ovenschaal in en bedek ze met een laag lasagnevellen.
Bedek de lasagnevellen met de ricotta kaas.
Bedek de ricottalaag met spinazie.
Kruid de lasagnevellen.
Bedek de tweede laag lasagnevellen met de courgette en aubergine en bestrooi ze met een beetje gemalen kaas.
Bedek de kaas terug met lasagnevellen
Snij de tomaten in schijfjes en leg ze op de lasagnevellen.
Snij de basilicum en strooi die over de tomaat.
Snij de mozzarella in schijven en leg ze op de tomaten.
Kruid goed met peper en zout en een beetje olijfolie.